2. 10. 2016

Kokosové muffiny

150 g hladkej múky, 80 g celozrnnej múky, 20 g pšeničných klíčkov, 4 PL strúhaného kokosu, 2 ČL. kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 100 g sušených datlí, 2 PL rumu, 1 vajce, 100 g roztopeného masla, 100 g medu, 250 g bieleho nízkotučného jogurtu, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, 2 PL roztopeného masla a 1 PL medu na potretie, 4 PL opraženého kokosu na posypanie
Sušené datle pokrájame na malé kúsky a postrúhaný kokos nasucho opražíme. Vajce, rum, roztopené maslo, med a jogurt dobre premiešame, pridáme hladkú múku zmiešanú s celozrnnou múkou, pšeničnými klíčkami, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, strúhaným kokosom, pokrájanými datľami a opäť dobre premiešame. Cesto necháme 5 minút stáť. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 175° C. Roztopené maslo zmiešame s medom. Po miernom vychladnutí muffiny z jamiek vyberieme, hneď potrieme maslom zmiešaným s medom a bohato posypeme strúhaným opraženým kokosom.

Žiadne komentáre: