150
g hladkej múky, 80 g celozrnnej múky, 20 g pšeničných klíčkov,
4 PL strúhaného kokosu, 2 ČL. kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy
bikarbóny, 100 g sušených datlí, 2 PL rumu, 1 vajce, 100 g
roztopeného masla, 100 g medu, 250 g bieleho nízkotučného
jogurtu, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na
plechu, 2 PL roztopeného masla a 1 PL medu na potretie, 4 PL
opraženého kokosu na posypanie
Sušené
datle pokrájame na malé kúsky a postrúhaný kokos nasucho
opražíme. Vajce, rum, roztopené maslo, med a jogurt dobre
premiešame, pridáme hladkú múku zmiešanú s celozrnnou múkou,
pšeničnými klíčkami, kypriacim práškom, sódou bikarbónou,
strúhaným kokosom, pokrájanými datľami a opäť dobre
premiešame. Cesto necháme 5 minút stáť. Do pripravených jamiek
na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 25 minút pri
teplote 175° C. Roztopené maslo zmiešame s medom. Po miernom
vychladnutí muffiny z jamiek vyberieme, hneď potrieme maslom
zmiešaným s medom a bohato posypeme strúhaným opraženým
kokosom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára