2. 10. 2016

Muffiny s plnenou čokoládou

250 g hladkej múky, 2 KL kypriaceho prášku, 1/2 kL sódy bikarbóny, 1 vajce, 90 g kryštálového cukru, 80 ml oleja, 250 g acidofilného mlieka, 100 g banánovej čokolády, 100 g posekaných mandlí, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, 2 PL obielených opražených a posekaných mandlí na ozdobenie
Čokoládová poleva – 100 g čokolády na varenie, 60 g stuženého tuku (Cera)
Čokoládu pokrájame na malé kocky, obielené mandle posekáme a nasucho opražíme. Vajce, cukor, olej a acidofilné mlieko dobre premiešame/ pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, čokoládou, mandľami a opäť dobre premiešame. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 20 minút pri teplote 175°C. Po miernom vychladnutí mafiny z jamiek vyberieme a vychladnuté polejeme čokoládovou polevou, vrch ozdobíme mandľami.

Príprava čokoládovej polevy: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame. Keď začne poleva hustnúť, mufffiny ňou polejeme.

Žiadne komentáre: