250
g hladkej múky, 2 KL kypriaceho prášku, 1/2 kL sódy bikarbóny, 1
vajce, 90 g kryštálového cukru, 80 ml oleja, 250 g acidofilného
mlieka, 100 g banánovej čokolády, 100 g posekaných mandlí, tuk
na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, 2 PL
obielených opražených a posekaných mandlí na ozdobenie
Čokoládová
poleva – 100 g čokolády na varenie, 60 g stuženého tuku (Cera)
Čokoládu
pokrájame na malé kocky, obielené mandle posekáme a nasucho
opražíme. Vajce, cukor, olej a acidofilné mlieko dobre premiešame/
pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou,
čokoládou, mandľami a opäť dobre premiešame. Do pripravených
jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 20 minút
pri teplote 175°C. Po miernom vychladnutí mafiny z jamiek vyberieme
a vychladnuté polejeme čokoládovou polevou, vrch ozdobíme
mandľami.
Príprava
čokoládovej polevy: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu
s tukom a dohladka vymiešame. Keď začne poleva hustnúť, mufffiny
ňou polejeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára