2. 10. 2016

Jablkové muffiny

150 g hladkej múky, 100 g celozrnnej múky, 50 g hrozienok, 50 g posekaných orechov, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL mletej škorice, 140 g hnedého cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 80 ml oleja, 1 vajce, 200 – 250 g acidofilného mlieka, 120 g jabĺk, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie jamiek na plechu
Pripravíme si dve misy. Do prvej dáme hladkú múku, celozrnnú múku, hrozienka, posekané orechy, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu a premiešame. Do druhej misy dáme cukor, vanilínový cukor, vajce, olej, acidofilné mlieko, ošúpané a nahrubo postrúhané jablká, premiešame, nasypeme zmes z prvej misy, dobre premiešame a necháme 10 minút postáť. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 20 – 25 minút pri teplote 170°C. Po miernom vychladnutí muffiny vyberieme z jamiek a ešte teplé pocukrujeme. Môžeme ich podávať teplé aj vychladnuté.

Žiadne komentáre: