150
g hladkej múky, 100 g celozrnnej múky, 50 g hrozienok, 50 g
posekaných orechov, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy
bikarbóny, 1/2 ČL mletej škorice, 140 g hnedého cukru, 1/2
balíčka vanilínového cukru, 80 ml oleja, 1 vajce, 200 – 250 g
acidofilného mlieka, 120 g jabĺk, tuk na vymastenie a strúhanka na
vysypanie jamiek na plechu
Pripravíme
si dve misy. Do prvej dáme hladkú múku, celozrnnú múku,
hrozienka, posekané orechy, kypriaci prášok, sódu bikarbónu,
škoricu a premiešame. Do druhej misy dáme cukor, vanilínový
cukor, vajce, olej, acidofilné mlieko, ošúpané a nahrubo
postrúhané jablká, premiešame, nasypeme zmes z prvej misy, dobre
premiešame a necháme 10 minút postáť. Do pripravených jamiek na
plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 20 – 25 minút pri
teplote 170°C. Po miernom vychladnutí muffiny vyberieme z jamiek a
ešte teplé pocukrujeme. Môžeme ich podávať teplé aj
vychladnuté.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára