200
g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny,
60 g mletých orechov, 1 vajce, 120 g kryštálového cukru, 80 ml
oleja, 200 g acidofilného mlieka alebo zákvasu, 150 g malín, 2 PL
hladkej múky, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek
na plechu
Orechová
posýpka: 70 g hladkej múky, 50 g práškového cukru. 40 g mletých
orechov, 1/2 CL mletej škorice, 60 g masla alebo rastlinného tuku
Maliny
umyjeme, necháme odkvapkať a osušíme. Vajce, cukor, olej,
acidofilné mlieko alebo zákvas dobre premiešame. Pridáme múku
zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, orechmi a opäť
dobre premiešame. Maliny posypeme hladkou múkou a opatrne (musia
ostať celé) ich vmiešame do cesta. Do pripravených jamiek na
plechu dáme do 2/3 cesto, posypeme ho posýpkou a upečieme. Pečieme
25 minút pri teplote 170°C. Po miernom vychladnutí muffiny
vyberieme z jamiek.
Príprava
posýpky – Zmiešame múku, cukor, orechy, škoricu, maslo a rukou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára