250
g hladkej múky, 2 KL kypriaceho prášku, 1/2 KL sódy bikarbóny, 1
PL kakaa, 50 g nahrubo postrúhanej čokolády, 50 g posekaných
lieskových orieškov, 1 vajce, 150 g kryštálového cukru, 125 g
studeného roztopeného masla, 0,125 I čiernej kávy, 125 g
acidofilného mlieka, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie
jamiek na plechu, 50 g postrúhanej mliečnej čokolády na ozdobenie
Kávová
poleva – 200 g práškového cukru, 2 – 3 PL uvarenej čiernej
kávy, 1 PL rumu
Uvaríme
čiernu kávu (neskafé), necháme vychladnúť, 3 Pl odložíme na
polevu. Lieskové oriešky opražíme, ošúpeme a posekáme. Vajce,
cukor, maslo, kávu a acidofilné mlieko dobre premiešame. Pridáme
múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, čokoládou
a orieškami a opäť dobre premiešame. Do pripravených jamiek na
plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Po miernom vychladnutí
vyberieme z jamiek, už vychladnuté polejeme kávovou polevou a hneď
posypeme postrúhanou čokoládou.
Príprava
kávovej polevy: Do cukru za stáleho miešania pridávame horúcu
kávu a rum.Miešame, kým poleva nie je hustá a hladká.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára