2. 10. 2016

Kávové muffiny

250 g hladkej múky, 2 KL kypriaceho prášku, 1/2 KL sódy bikarbóny, 1 PL kakaa, 50 g nahrubo postrúhanej čokolády, 50 g posekaných lieskových orieškov, 1 vajce, 150 g kryštálového cukru, 125 g studeného roztopeného masla, 0,125 I čiernej kávy, 125 g acidofilného mlieka, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, 50 g postrúhanej mliečnej čokolády na ozdobenie
Kávová poleva – 200 g práškového cukru, 2 – 3 PL uvarenej čiernej kávy, 1 PL rumu
Uvaríme čiernu kávu (neskafé), necháme vychladnúť, 3 Pl odložíme na polevu. Lieskové oriešky opražíme, ošúpeme a posekáme. Vajce, cukor, maslo, kávu a acidofilné mlieko dobre premiešame. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, čokoládou a orieškami a opäť dobre premiešame. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Po miernom vychladnutí vyberieme z jamiek, už vychladnuté polejeme kávovou polevou a hneď posypeme postrúhanou čokoládou.

Príprava kávovej polevy: Do cukru za stáleho miešania pridávame horúcu kávu a rum.Miešame, kým poleva nie je hustá a hladká.

Žiadne komentáre: