220
g hladkej múky, 30 g ovsenej múky, ČL kypriaceho prášku, 1/2 CL
sódy bikarbóny, 100 g orieškovej čokolády, 80 g hrozienok, 1 PL
rumu, 1 vajce, 100 g rastlinného tuku, 100 g kryštálového alebo
hnedého cukru, 250 g acidofilného mlieka, tuk na vymastenie a
hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, hrozienka na ozdobenie
Biela
čokoládová poleva: 100 g bielej čokolády, 40 g stuženého tuku
(Cera)
Čokoládu
pokrájame na malé kúsky, hrozienka umy jeme, pokvapkáme rumom a
necháme napučať. Rastlinný tuk roztopíme a dáme vychladnúť.
Vajce, tuk, cukor a acidofilné mlieko dobre premiešame, pridáme
hladkú múku zmiešanú s ovsenou múkou, kypriacim práškom, sódou
bikarbónou, pokrájanou čokoládou a opäť dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame hrozienka. Do pripravených jamiek na plechu dáme
do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 170° C. Po
miernom vychladnutí vyberieme muffiny z jamiek a už vychladnuté
polejeme bielou čokoládovou polevou a ozdobíme hrozienkom.
Príprava
bielej čokoládovej polevy- V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme
čokoládu a tuk a dohladka vymiešame. Keď začne poleva hustnúť,
muffiny ňou polejeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára