2. 10. 2016

Čučoriedkové muffiny

100 g hladkej múky, 100 g celozrnnej múky, 2 PL ovsených vločiek, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 2 vajcia, 120 g kryštálového alebo hnedého cukru, 80 ml oleja, 200 g kyslej pochúťkovej smotany, 5 PL mlieka, 200 g čučoriedok, 1 PL hladkej múky, tuk na vymastenie a múka na vysypanie jamiek na plechu, škoricový cukor na posypanie
Čučoriedky umyjeme, necháme odkvapkať, osušíme a obalíme v hladkej múke. Vajcia, cukor, olej, smotanu a mlieko dobre premiešame, pridáme hladkú múku zmiešanú s celozrnnou múkou, ovsenými vločkami, kypriacim práškom, sódou bikarbónou a opäť dobre premiešame. Cesto necháme 10 minút stáť a nakoniec vmiešame čučoriedky. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 175° C. Mierne vychladnuté muffiny vyberieme z jamiek a ešte teplé posypeme škoricovým cukrom. 

Žiadne komentáre: