100
g hladkej múky, 100 g celozrnnej múky, 2 PL ovsených vločiek, 2
ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 2 vajcia, 120 g
kryštálového alebo hnedého cukru, 80 ml oleja, 200 g kyslej
pochúťkovej smotany, 5 PL mlieka, 200 g čučoriedok, 1 PL hladkej
múky, tuk na vymastenie a múka na vysypanie jamiek na plechu,
škoricový cukor na posypanie
Čučoriedky
umyjeme, necháme odkvapkať, osušíme a obalíme v hladkej múke.
Vajcia, cukor, olej, smotanu a mlieko dobre premiešame, pridáme
hladkú múku zmiešanú s celozrnnou múkou, ovsenými vločkami,
kypriacim práškom, sódou bikarbónou a opäť dobre premiešame.
Cesto necháme 10 minút stáť a nakoniec vmiešame čučoriedky. Do
pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme.
Pečieme 25 minút pri teplote 175° C. Mierne vychladnuté muffiny
vyberieme z jamiek a ešte teplé posypeme škoricovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára