20. 1. 2012

Tofu na kantonský spôsob


320 g Tofu, voda, soľ, 1 ks väčšej cibule, pór, 200 g čerstvej bielej kapusty, chilli korenie, 1 KL solamylu, kapia, 80 g šampiňónov, zázvor, grilovacie korenie, drvená rasca

Tofu nakrájame na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou, ochutíme grilovacím korením, drvenou rascou, olejom, premiešame a necháme postáť. Potom krátko opečieme a vyberieme na tanier. Do oleja pridáme nakrájanú cibuľu, kapustu nakrájanú na kúsky, pór, šampiňóny. Všetko zarestujeme na oleji, pridáme soľ, zázvor, sójovú omáčku, opečené Tofu. Podlejeme vodou, zahustíme solamylom. Môžeme dochutiť chilli korením. Príloha – ryža, pečené alebo varené zemiaky.

Žiadne komentáre: