1. 4. 2009

Kung-pao s porom

Suroviny: 500 g kuracích pŕs, 1 vajce, 1 polievková lyžica solamylu, soľ, trochu kari korenia, sójová omáčka, prípadne trochu vegety, 1 stredne veľký pór, olej  

Postup: Kuracie prsia nakrájame na hrubšie rezance a dáme do misky. Zalejeme rozšľahaným vajcom, pridáme 1 polievkovú lyžicu solamylu a premiešame. Necháme postáť v chladničke, najlepšie do druhého dňa. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na kolieska nakrájaný pór, po chvíli kuracie mäso s marinádou. Necháme opražiť, aby sa mäsko obalilo trochu ako do cestíčka. Pridáme sójovú omáčku, soľ, karí korenie, príp. vegetu a dodusíme do mäkka. Podávame s dusenou ryžou.



Žiadne komentáre: