24. 4. 2009

Maďarské zemiaky

Suroviny: 1 kg zemiakov,300 g štipľavých paprík,500 ml vody,veľkú cibuľu,30 g oleja,1 kl mletej štipľavej papriky,bobkový list,1 kl drvenej rasce,30 g hladkej múky,1 PL nasekanej pažítky  petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ          

Postup: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji, pridáme mletú papriku, nakrájané zemiaky, bobkový list, rascu a soľ. Premiešame, zalejeme vodou a na miernom ohni dusíme 20 minút. Papriky očistíme, nakrájame na prúžky, pridáme do hrnca k zemiakom a všetko dusíme ešte 10 minút. Zaprášime múkou, premiešame, podľa potreby pridáme trochu vody a krátko povaríme.Dochutíme soľou, korením a nakrájanou pažítkou. Podávame ako prílohu k mäsu.

Žiadne komentáre: