2. 10. 2016

Šľahačkové rožky

500 g hladkej múky, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 250 g Palmarínu, 60 g práškového cukru,
Plnka: lekvár,
Na posypanie – práškový cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom,
Múku, cukor, postrúhaný Palmarín a smotanu spolu vymiesime na hladké cesto. Rozdelíme ho na 8 častí. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na hrubší koniec cesta dáme lekvár a zvinieme do tvaru rožka. Uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom. Môžeme poliať ľubovoľnou polevou. 

Žiadne komentáre: