2. 4. 2009

Pečený plnený moriak

moriak, 8 rožkov, korenie, soľ, pečeň z moriaka, 150 g sterilizovaného hrášku, 50 g mandlí, 50 g anglickej slaniny, majorán, 4 vajcia, cibuľa, 8 lyžíc oleja, 2 dl piva, 4 dl mlieka, lyžica mala, olej na pečenie 
Vyčisteného moriaka dobre umyjeme, nasolíme a necháme hodinu stáť. Potom ho prešpikujeme olúpanými mandľami a anglickou slaninou. Rožky pokrájame na kolieska upražíme na oleji. Na jednej lyžici oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme k opraženým rožkom. Všetko zalejeme mliekom, pridáme podľa chuti soľ, korenie a 1 lyžicu majoránu, vajíčka a všetko dobre premiešame. Pečeň nadrobno posekáme a dáme do pripravenej plnky, ktorú za stáleho miešania dusíme až do zhustnutia a naplníme ňou pripraveného moriaka, otvor zašijeme, na pekáči moriaka potrieme pivom. V polovici pečenia moriaka prevrátime. Nakoniec ho rozštvrtíme a podávame so zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre: