1. 4. 2009

Parížska torta

Suroviny: 5 vajec, 100g cukru, 50g strúhanej čokolády,100g strúhaných mandlí,2 šľahačky(500ml) 60g cukru, 2 PL kakaa,čokoláda na polevu
Postup:Pripravíme klasický piškót, vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme čokoládku a mandle a dobre premiešame. Tuho vyšľaháme sneh z bielkov a štipky cukru. Sneh jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Šľahačku premiešame s cukrom a kakaom a uvedieme do varu. Neprevárame ale, hneď odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú plnku vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny stuhnúť. Potom vyšľaháme. Upečený korpus rozkrojíme na dve časti a plníme. Môžeme pre chuť najprv natrieť džemom. Hotovú tortu zabalíme do čokolády, alebo potrieme džemom, obalíme marcipánom a až potom polejeme čokoládou. Rovnako môžeme časť plnky použíť na ozdobenie. 

Žiadne komentáre: