1. 4. 2009

Kuracie stehná v kapustných listoch

4 kuracie stehná, 100 g údenej slaniny, 150 g klobásy, 1 kg kvasenej kapusty, 4 väčšie kapustné listy, cibuľa, cesnak (podľa chuti), soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, vegeta, 2 lyžice paprikovej pasty

Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, popražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu podusíme. Potom pridáme kvasenú kapustu, zakryjeme a dusíme asi 20 minút. Kuracie stehná vykostíme, natrieme roztlačeným cesnakom, posypeme vegetou a necháme odležať. Kapustné listy sparíme vriacou vodou, mierne naklepeme a zabalíme do nich pripravené mäso. Závitky dáme do hrnca s kvasenou kapustou, pridáme zvyšný paprikový krém, cesnak, soľ, korenie, ak treba, prilejeme vodu a prikryté varíme, kým mäso nezmäkne. Pred podávaním môžeme poliať kyslou smotanou.

Žiadne komentáre: