1. 4. 2009

Kuracie prsia zapekané s cestovinou

400 g kuracích pŕs, zelenina buď zmrazená zmes alebo čerstvá - šampiňóny, hrášok, mrkvička, brokolica, kukurica, jedna väčšia cibuľa, 1 pór, cestoviny bezvaječné,korenie,soľ,biele mleté korenie, čierne mleté korenie, trocha worcestrovej omáčky, sójovej omáčky, bazalka, 1 dcl bieleho alebo červeného vína, trošku kyslej smotany, nastrúhaný syr 

Kuracie prsia si narežeme na tenké šúľančeky, pokiaľ máme čerstvú zeleninu, tak ju očistíme a nakrájame na drobné kúsky, tak isto aj cibuľu a pór. V hlbokej panvici (najlepšie vo woku) zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájané mäso a necháme podusiť. Keď nám pekne obelie, osolíme ho, pridáme cibuľu a pór a ďalej dusíme. Medzitým ako sa nám mäso dusí môžeme si postaviť uvariť cestovinu podľa návodu, odporúčam pre lepšiu chuť ju uvariť v zeleninovom alebo hubovom vývare s trochou masla, keď použijeme vývar, nepoužívame soľ. Z mäsa sa nám medzitým vydusila voda takže pridáme štipku bieleho a čierneho korenia, obe omáčky podľa chuti, bazalku len tak medzi prsty, biele vínko a ostatnú zeleninu a opäť necháme dusiť asi 10-15 min. Keď je mäso úplne mäkké, pridáme k nemu uvarenú a scedenú cestovinu, zmiešame a odstavíme. Nakoniec pridáme 1 1 polievkovej lyžice kyslej smotany, dobre premiešame a všetko to dáme do vopred vymasteného plechu (pokiaľ nie je teflónový, odporúčam vymastiť maslom a posypať strúhankou). Dáme na 15 min do dobre rozohriatej rúry, dávame pozor, aby sa nám to nepripieklo. Ku koncu na cestoviny nasypeme nastrúhaný syr necháme zapiecť a podávame s obľúbeným šalátom.

Žiadne komentáre: