23. 8. 2011

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

1 kg kyslej kapusty,6 až 8 zemiakov,4 plátky oravskej slaninky,4 kuracie stehná, cibuľa, mleté čierne korenie, soľ,grilovacie korenie,oregano,bazalka,olej, rasca

Do stredu jenskej misy uložíme kyslú kapustu, ktorú sme trochu pokrájali, aby bola jemnejšia, posypeme oreganom, bazalkou a na plátky nakrájanou cibuľou. Na boky misy uložíme zemiaky, ktoré sú nakrájané na plátky, osolené, okorenené čiernym korením, rascou a premiešané. Na toto uložíme dva plátky slaninky.Kuracie stehná umyjeme, očistíme a natrieme grilovacím korením. Necháme 30 minút v chlade odstáť. Po uplynutí toho času naukladáme na kapustu a zemiaky pridáme zvyšné dva kusy slaninky, pokvapkáme olejom. Nepodlievame nakoľko všetky suroviny pustia šťavu.Prikryté vložíme do vyhriatej rúry piecť – 15 minút pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme. Na dno zapekacej misky môžeme vložiť jablko a potom na vrch kyslú kapustu. Ďalej postupujeme klasickým spôsobom. Po upečení mala kapusta a zemiaky veľmi lahodnú chuť.

Žiadne komentáre: