8. 8. 2011

Horniacke rezance s kyslou kapustou

50 g údenej slaniny,vajce,80 g masti,2 cibule,400 g kyslej kapusty,500 g hrubej múky,soľ

Múku spolu so soľou preosejeme, pridáme vajce a podľa potreby vodu. Vymiesime tuhé cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske,nakrájame na hrubšie rezance a uvaríme v osolenej vode.Uvarené rezance precedíme, pokvapkáme polovicou roztopenej masti a premiešame. Na zvyšku masti opražíme cibuľu nasekanú nadrobno, pridáme nakrájanú kyslú kapustu a udusíme domäkka. Podľa chuti môžme trocha okoreniť mletým čiernym korením.Udusenú kapustu premiešame s rezancami a posypeme rozškvarenou údenou slaninou nakrájanou na malé kocky.

Žiadne komentáre: