23. 8. 2011

Maďarské gule


500 g mletého mäsa,100 až 150 g údeného mäsa,kúsok slaniny,šálku ryže,1 PL masti, stredne veľká cibuľa, vajce,soľ,sladká mletá červená papriku,štipľavá mletá červená paprika, 1 až 2 balenia kyslej kapusty,kyslá smotana

V miske pripravíme mleté mäso, do ktorého vložíme nadrobno nakrájané údené mäso. Osolíme, pridáme sladkú aj štipľavú mletú červenú papriku, primiešame šálku surovej ryže, ktorú sme vyprali v horúcej vode, celé vajce a všetko premiešame.Do hrnca na 1 PL masti a kúsku usmaženej slaniny pridáme cibuľu a speníme ju. Z mletého mäsa vytvoríme malé gule a obalíme ich kapustou. Guľami pokryjeme dno hrnca a asi jednu hodinu ich dusíme –kým ryža zmäkne.Počas dusenia podlievame precedenou šťavou z kapusty, vývarom či teplou vodou. Desať minút pred dovarením zalejeme smotanou. Hotové jedlo môžeme zahustiť zápražkou.

Žiadne komentáre: