8. 8. 2011

Koložvárska kapusta s klobasou

700 ml kyslej kapusty,400 g mletého mäsa,2 varné vrecká ryže, cibuľa,1 klobáska, olej, soľ, mletá červená paprika, rasca, kyslá smotana,smotana na varenie

Cibuľu nakrájame nadrobno. V prvom hrnci cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, opražíme, posypeme mletou červenou paprikou, osolíme a trochu podlejeme. Udusíme domäkka.V druhom hrnci podusíme kyslú kapustu s rascou, soľou a mletou červenou paprikou. Ryžu uvaríme do polomäkka.Do väčšej zapekacej misy postupne vrstvíme kapustu, ryžu,mleté mäso, kapustu, na kolieska nakrájaná klobásku, ryžu, mleté mäso a nakoniec kapustu. Všetko zalejeme sladkou smotanou rozmiešanou s kyslou. Trochu popicháme vidličkou, aby nám smotana stiekla aj dole, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.Dávka je dosť veľká, pre 6 ľudí alebo aj viac. Kapustu jeme samotnú,s kyslou uhorkou alebo so zemiakmi či chlebom ako prílohou.

Žiadne komentáre: