23. 8. 2011

Obrátená kapusta


500 g kyslej kapusty,100 g údenej slaniny,200 g údeného mäsa,40 g cibule,40 g masla, 300 g zemiakov,250 g kyslej smotany,2 vajcia,1 ČL cukru,2 ČL octu, strúčik cesnaku, mleté čierne korenie,rasca,soľ,strúhanka

Slaninu nakrájame na kocky a doskovita opečieme. Na nej urestujeme na pásiky nakrájanú cibuľu. Pridáme cukor a o chvíľu ocot. Ponecháme na ohni, kým sa ocot neodparí. Potom pridáme nadrobno nakrájanú kapustu. Osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a cesnakom. Pod pokrievkou podusíme.V panvici na masle opražíme mäso, nakrájané na hrubšie rezance.Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a vmiešame všetko do kapusty. Ohňovzdornú nádobu pomastíme maslom, posypeme strúhankou a vložíme do nej pripravenú zmes. Zalejeme smotanou rozmiešanou s vajíčkami, soľou a korením. Vidličkou kapustu trochu nadvihujeme tak, aby smotana všade prenikla. Nakoniec kapustu znovu stlačíme a povrch posypeme strúhankou. Takto naplnenú nádobu prikryjeme, vložíme na 45 minút do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení kapustu vyklopíme na misu.

Žiadne komentáre: