26. 1. 2011

Červený rôsol

500 g ríbezlí, 125 g višní, 125 g malín, 250 g jahôd, 320 ml šťavy z červeného ovocia (ríbezlí či višní), 3 PL cukru, 1 celá škorica, 30 g  maizeny

Ríbezle umyjeme, bobuľky otrháme, višne odkôstkujeme. V hrnci zmiešame 200 ml šťavy s 2 lyžicami cukru, pridáme škoricu a necháme zovrieť. Potom vložíme ríbezle a višne a mierne povaríme 2 až 3 minúty. Vo zvyšku šťavy rozmiešame maizenu, nalejeme do hrnca a za stáleho miešania necháme variť, kým zmes v hrnci nezhustne. Až potom pridáme jahody a maliny. Všetko ešte raz osladíme. Odstavíme a necháme vychladnúť, škoricu vyberieme. Aby sa dezert dôkladne vychladil, dáme ho do chladničky.

Žiadne komentáre: