6. 11. 2009

Tehličky s arašidovým maslom

Suroviny: 125 g mäkkého masla,150 g arašidového masla - ak sa podarí kúpiť to drsné (crunchy),225 g cukru,1 vajce,150 g hl. múky,1/2 prášku do pečiva,štipku soli

Postup:Maslo s arašidovým maslom v miske zmiešame, postupne pridávame cukor, dobre vymiešame, vajíčko, pridáme osiatu múku, prášok do pečiva a soľ a vymiešame na jemné cesto, kto má rád môže pridať aj strúhané nesolené arašidy. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladu na 30 minút, rozvaľkáme a robíme obdĺžniky. Kto má deti, ktoré rady pečú môžu z cesta robiť malé gulôčky a ručičko ich jednoducho roztlačiť na placičky, malí kuchári to robia radi. Postupne dávame na plech, na ktorom je papier na pečenie, nechávame odstupy, pretože sa asi 3 x zväčšia, pečieme asi 15 minút.

Žiadne komentáre: