11. 11. 2009

Krémovníková torta

Suroviny: 7 žĺtkov,200 g práškového cukru,400 g múky,šťava z 1 citróna,citrónová kôra,7 bielkov,4 žĺtky,2 lyžice múky,150 g masla,150 g práškového cukru,1 vanilky,50 g orechov,1/4 l mlieka

Postup:Torta: žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme múku, šťavu z citróna a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko premiešame a pridáme k žĺtkom. Do tortovej formy, vymazanej maslom a vysypanej múkou, nalejeme cesto a pomaly pečieme.
Plnka: V mlieku rozšľaháme žĺtky s múkou a pridáme kúsok vanilky. Šľaháme nad parou do zhustnutia, potom necháme vyhladnúť. Medzitým vymiešame maslo s cukrom, pridáme studený krém a dobre premiešame. tortu, rozrezanú na tri časti, plníme. Povrch natrieme krémom a posypeme mletými orechmi.

Žiadne komentáre: