11. 11. 2009

Gaštanová torta (falošná)

Suroviny: 4 vajcia,200 g práškového cukru,220 g varenej fazule,2 lyžice hrubej múky,balíček vanilkového cukru,tuk a múka na formu,100 g práškového cukru,100 g tuku,5 lyžičiek silnej čiernej kávy

Postup:Fazuľu (náhrada za gaštany) uvaríme domäkka a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Žĺtky rozšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme fazuľu a nakoniec zľahka primiešame pevne ušľahaný sneh spolu s múkou. Hmotu roztrieme do tukom vymazanej a múkou vysypanej formy a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Tortu po vychlanutí rozkrojíme a spojíme náplňou. Povrch torty prelejeme čokoládovou polevou
Plnka:Zmäknutý tuk vyšľaháme s cukrom do peny a po kvapkách primiešame čiernu kávu.

Žiadne komentáre: