11. 11. 2009

Jadranská torta

Suroviny:Cesto:6 dkg kryštál.cukor,6 dkg hladk.múky,2 dkg kakaa,2 lyžice oleja,1 lyžička pr.do pečiva,3 vajcia,
Krém:2 žĺtka,15 dkg masla,5 dkg lieskových orieškov,trochu rumu,10 dkg čokolády na varenie,1 lyžica Cery,2 vrecúška šľahačky v prášku,10 dkg kryštál.cukor,2 dkg maizeny,2 dcl mlieka

Postup:Uvedené dávkovanie je pre stredne veľkú tortovú formu. V prípade väčšej formy suroviny na cesto a krém zväčšíme na 1,5 dávku. CESTO: Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme cukor, žĺtka, múku, do ktorej sme vmiešali kakao a prášok do pečiva a na záver pridáme olej. Pečieme v tortovej forme, ktorej dno sme vyložili mastným papierom. KRÉM: Z 2 dcl mlieka, 10 dkg kryštál. cukor, 2 dkg maizeny a 2 žĺtkov uvaríme nad parou hustú kašu. Keď kaša studená primiešame 15 dkg masla a 5 dkg opražených na jemno zomletých lieskových orieškov(môžeme pridať aj trochu rumu). Na cesto natrieme krém. Na krém rozotrieme šľahačku. Celú tortu oblejeme čokoládovou polevou (pripravíme ju nad parou z 10 dkg čokolády na varenie a cca 1 polievkovej lyžice CERY) a vrch ozdobíme so šľahačkou a lieskovými orieškami. Spotreba šľahačky: 2 sáčky šľahačky v prášku.

Žiadne komentáre: