11. 11. 2009

PODKOVA - Zázračná torta

Suroviny:Cesto :42 dkg práškového cukru,25 dkg orechov,1 vrecúško vanilkového cukor,1 vrecúško prášku do pečiva,15 lyžíc studenej vody,37 dkg polohrubej alebo krupicovej múky,9 vajec
Plnka:4 dcl tuhšej zrnkovej kávy,5 žĺtok,25 dkg kryštálového cukru,4 lyžice hladkej múky

Postup:Cukor so žĺtkami miešame 1 hodiny, za stáleho miešania pridávame vodu. Potom pridáme pomleté orechy, múku s práškom, vanilku. Nakoniec tuhý sneh z bielkov. Pečieme vo veľkej forme - podkove asi 45 minút, mierne, aby sa prepiekla.Plnka : 3 a 1 dcl tuhšej zrnkovej kávy uvaríme a dáme vychládnuť. Do vychladnutej dáme 5-6 žĺtkov, 25 Dg kryštálového cukru a 4 kopcovité PL hladkej múky. Dobre rozmiešame - elektrickým šľahačom - a uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame 1 a 1 masla a spojíme ho s vychladnutou kašou. Kaša aj maslo majú mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Vyšľaháme hladký krém.Vychladnutú podkovu rozkrojíme na tri pláty, ktoré nakropíme rumom a striedavo potierame džemom a plnkou. Boky podkovy potrieme plnkou a posypeme mletými orechmi. Povrch polejeme čokoládovou polevou a ľubovoľne ozdobíme.

Žiadne komentáre: