19. 2. 2009

Zapekané cestoviny s citrónovou omáčkou

Suroviny:½ kg cestovín, ½ kg cukiny, 2 PL masla (margarínu), 2 citróny, nastrúhaná kôra z 1 citróna, 2 strúčiky cesnaku, 4 dl smotany, 50g strúhaného parmezánu (alebo iného syra), ¾ ČL soli, ¾ ČL mletého čierneho korenia, 1 zväzok bazalky

Postup:Cukiny narežte na tenké rezančeky. Maslo alebo margarín, nastrúhanú kôru a pretlačené cesnaky dajte do panvice a zohrejte, pridajte cukiny a 5 min. poduste. Pridajte smotanu, syr, soľ a čierne korenie a varte ďalších 5 min. Citróny ošúpte, odstráňte z nich vrchnú kožku, nakrájajte na menšie kocky a pridajte k omáčke. Uvarené cestoviny pridajte k omáčke, premiešajte a ešte krátko povarte. Naporcujte na taniere a nakoniec ozdobte jemne nakrájanou bazalkou.

Žiadne komentáre: