21. 2. 2009

Kuracia činska polievka

Suroviny:100 g kuracieho mäsa (kuracie prsia), soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku solamylu, 1 liter slepačieho vývaru, 1 mrkvu, 10 g čiernych alebo iných sušených húb, 100 g hlávkovej kapusty, 2 lyžičky sójovej omáčky, 2 lyžice octu, 5 lyžičiek vody, glutasol, 2 žĺtky, štvrť lyžičky štipľavej mletej červenej papriky.

Postup:Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a zmiešame so solamylom. Slepačí vývar privedieme do varu, pridáme mäso, mrkvu pokrájanú na kolieska, vopred namočené huby, kapustu pokrájanú na rezance a prudko varíme 5 minút. Primiešame sójovú omáčku, mleté čierne korenie, ocot, vodu a glutasol. Žĺtky rozšľaháme a vlejeme do polievky. Pridáme štipľavú papriku a povaríme 3 až 4 minúty. Podľa potreby dosolíme a dochutíme.

Žiadne komentáre: