21. 2. 2009

Marhuľový perník

Suroviny:100g kryštálového cukru 
1 PL + 200 ml vody 
1 PL octu 
4 vajcia 
200g práškového cukru 
100 ml olivového oleja 
1 KL mletej škorice 
štipka potlčeného klinčeka 
citrónová kôra 
250g hladkej múky 
1 kypriaci prášok do perníka 
2 PL kakaa 
500g marhúľ 
Postup.Do kastrólika dáme kryštálový cukor, 1 PL vody a octu, necháme skaramelizovať, zalejeme vodou, varíme 
asi 10 minút a necháme vychladnúť. 
Žĺtky s mletým cukrom vymiešame do penista, vmiešame olej, škoricu, klinček, postrúhanú citr.kôru a pomaly 
za stáleho miešania, prilievame vychladnutý karamel. Striedavo zamiešame múku zmiešanú s kypriacim 
práškom a kakaom a tuhý sneh z bielkov. Nakoniec pridáme umyté, vykôstkované, na kocky nakrájané 
marhule a premiešame. 
Perník vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech, rozotrieme, vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov 
a pečieme asi 40 minút.

Žiadne komentáre: