21. 2. 2009

Sojove rizoto

Suroviny:ryza natural,uvarene sojove boby,cibula,mrkva,hrasok,zeler,kalerab,sterilizova na kukurica,sol,cervena sladka paprika,trosku chili korenia,trosku rajc.pretlaku

Postup:ryzu uvarime klasickym sposobom
-na jednu salku ryze idu 2 az 2,5 rovnakych salok vody/naturalnu ryzu najprv varime na miernom ohni asi 10-15 min,potom stiahneme na minimum a obcas premiesame
ked je uz celkom nabobtnanna,skoro uplne mäkka a vody je uplne malo,ohen vypneme a ryza dojde uz sama na teplej platni
cibulku orestujeme do polomäkka,pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu,kalerab,zeler,hrasok,sol,chili korenie a pretlak,podlejeme vodou a udusime do makka-k hotovemu pridame kukuricu a varene sojove boby ,dochutime sladkou paprikou,nechame prehriat a vsetko zmiesame s ryzou

Žiadne komentáre: