19. 2. 2009

Marlenka - kakaová

Suroviny: 
Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryšt. cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa - ako sa komu ráči . Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru
Postup:Deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode. Takže ideme na cesto. 
Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....a cukor. 
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny, s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca. 
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa. 
Potom primiešame múku zmiešanú s kakaom. 
Ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžete pridať trochu vody alebo mlieka. 
Teraz cesto necháme asi hodinku oddychovať. 
keď je už cesto oddýchnuté, rozdelíme si ho na 6 rovnakých častí. 
Vyvaľkané ho prenesieme na plech a radielkom odrežeme okraje. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu. Okraje dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.

Žiadne komentáre: