20. 12. 2011

Rybárske rezy od cukrara


8 vajec,280 g práškového cukru,280 g pomletých orechov,50 g hrozienka,2 PL strúhanky, 0,5 prášku do pečiva
krém: 6 PL vody,10 PL kryštálového cukru,30 g kakaa,50 g čokolády,200 g masla, žĺtok,, vanilínový cukor,(alebo: konzervu mlieka Salko variť 2 hodiny, nechať vychladnúť. Potom vymiešať 250 g masla do hladka a postupne pridávať vychladené Salko – vznikne hladký krém)

Z vajec oddelíme žĺtky a do penista ich vymiešame s práškovým cukrom. Potom pridáme pomleté orechy, posekané  hrozienka, prášok do pečiva a strúhanku. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme v mierne teplej rúre.
Medzi tým pripravíme plnku. V kotlíku nad parou miešame cukor s vodou, kakaom a čokoládou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. V miske vymiešame maslo so žĺtkom a vanilínovým cukrom. Potom po častiach do neho zamiešame vychladnutú čokoládovú hmotu.Krémom potrieme vychladnutý koláč a dáme stuhnúť. Na záver polejeme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre: