6. 12. 2011

Paradajkovo - papriková nátierka


3 kg paradajok, horčicový pohár octu, horčicový pohár kryštaloveho cukru, horčicový pohár oleja,  čajová lyžička soli, 0,5 kg papriky - najlepšie baranie rohy alebo feferónky

Umyté paradajky, olej, ocot, cukor, soľ dáme do väčšej nádoby variť tri hodiny. Keď masa začne vrieť, pokračujeme vo varení na najmenšom plameni a občas premiešame. Po zhustnutí rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko a pridáme zomletú papriku, alebo baranie rohy, alebo feferónky aj s jaderníkom a ešte varíme pol hodinu. Po uvarení dáme do pohárikov a krátko / asi 5 min./ zasterilizujeme. Pomazánka je veľmi dobrá na špagety, k párkom a k rôznym pečeným mäsám. Z jednej dávky sa urobí asi 12 pohárikov z výživy.

Žiadne komentáre: