10. 10. 2012

Likér z čiernych ríbezlí

1/2 kg čiernych ríbezlí, 1/3 kg kandizovaného cukru alebo cukrového roztoku, 0,7 l 40 – 45 % ovocného alkoholu, 2 – 3 klinčeky, 1 vanilkovú paličku

Zrelé čierne ríbezle umyť a na noc nechať zaliaté vodou. Na druhý deň odcediť a rozmačkať. Všetky zložky zamiešať a dobre uzavrieť. Nechať postáť 3 – 4 týždne a parkrát pohrkať. Prefiltrovať, vyžmýkať a znova 2 – 3 týždne skladovať.
Výborné pri chrípke, prechladnutí, reume a iných zápaloch. Ďalšie možnosti podľa chuti: 1. možnosť: Pre lepšiu vôňu sa môže pridať za hrsť listov z čiernych ríbezlí 2. možnosť: Na ten istý spôsob, ale pridať 5 g feniklu, aníz alebo kmín.

Žiadne komentáre: