3. 10. 2012

Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke

1 kg kuracích stehien,3 lyžice medu,lyžička dijonskej horčice, lyžica horčičných semien,2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice rastlinného oleja (najlepšie olivový),2.3 strúčiky cesnaku,soľ, korenie, karí
Marináda : Zmiešajte med, horčicu, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, karí korenie s olejom a cesnakom.

Umyté a osušené kuracie prsia si dajte do vyššej misy .Zalejte marinádou a premiešajte.je dôležité aby ste kuracinu marinovali niekoľko hodín. Najlepšie cez noc. Pred prípravou si mäsko naukladáme na pekáč. Predhrejeme rúru na 180°C .Pečieme asi 1 hodinu a sem tam podejeme marinádou.ak chcete mať na kuriatku chrumkavú kôru pridajte pred dopečením na stupňoch alebo prepnite na grilovanie.

Žiadne komentáre: