14. 11. 2008

Vianočné pupačiky

Suroviny:500 g hladkej múky, 20 g droždia, štipka soli, vlažné mlieko podľa potreby, 20 g práškového cukru, 80 g pomletého maku, 50 g medu, 60 g práškového cukru, 80 g masla

Postup:Z časti mlieka, cukru, soli, trochu múky a droždia pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí pridáme do múky. Podľa potreby prilejeme mlieko a vypracujeme redšie cesto. Necháme vykysnúť, potom rozšúľame na pomúčenej doske valčeky hrubé ako prst a pokrájame z nich asi 2 cm dlhé kúsky. Uložíme ich na dobre vymastený plech reznou plochou a upečieme. Upečené obaríme horúcou vodou, polejeme roztopeným maslom, roztopeným medom a posypeme pomletým makom a práškovým cukrom.

Žiadne komentáre: