14. 11. 2008

Pikantné placky

Suroviny:Pre štyri osoby potrebujeme 600 gramov mletého hovädzieho, dve šalotky, strúčik cesnaku, žĺtok, soľ, čerstvo mleté korenie, lyžicu sladkej papriky, tri lyžice oleja.  

Postup: Šalotky olúpeme a jemne nasekáme, cesnak prelisujeme a všetko premiesime s mletým mäsom a žĺtkom. Osolíme, výdatne okoreníme a pridáme mletú papriku. Hmotu dobre prepracujeme a necháme chvíľu v chladničke odpočinúť. Potom všetko rozdelíme na 12 kúskov, navlhčenými rukami robíme malé placky, potrieme olejom a pečieme na panvici do chrumkava. Na pikniku potom rozkrojíme veľkú bagetu priečne na štyri kusy, tie rozkrojíme pozdĺžne napol. Namažeme plnotučnou horčicou alebo kečupom (podľa chuti), na to dáme pár lístkov ľadového šalátu, pikantné placky a môžeme pridať i plátky rajčiny.

Žiadne komentáre: