14. 11. 2008

Marlenka

Suroviny:1. cesto: 4 bielka, 200 g kryštál. cukru, 250 g pomletých orechov 2. cesto: 4 vajíčka, 200 g kr. cukru, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1,5 dcl vody, 1,5 dcl oleja Krém: 1 kondenzované mlieko sladené -salko, 1 malé maslo, palmarínu, 4 žĺtky 

Postup:Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme orechy, zľahka zamiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na toto cesto vylejeme 2. cesto, ktoré si pripravíme takto: bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky a pošľaháme. Pridáme múku a prášok do pečiva, pošľaháme, pridáme vodu a olej a pošľaháme. Dáme piecť do vyhriatej trúby. Po vychladnutí natrieme krémom a polejeme čokoládou. 
Krém: salko varíme 2 hodiny v konzerve, dáme vychladnúť a zatial si vyšľaháme maslo a palmarín, do ktorého po jednom pridáme 4 žĺtky a potom studené salko.
__________________

Žiadne komentáre: