Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
21. 11. 2018
Šípkový mušt
Očistené zrelé šípky umyjeme, roztlačíme, dáme do hliníkovej alebo smaltovej nádoby, zalejeme troškou vody a asi ½ hodinu zahrievame pri teplote 80º C. Ešte horúce šípky vylisujeme a získanú šťavu necháme odstáť, aby sa usadil kal. Čistú šťavu pomocou gumovej hadice stočíme do fliaš, ktoré previažeme dvojitým celofánom, vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a v pare sterilizujeme 20 minút pri teplote 80º C alebo 5 minút od bodu varu. Potom vyberieme z hrnca a po vychladnutí uložíme na tmavom a chladnom mieste.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára