29. 2. 2012

Kapustnica /prešporská/

1 kg kyslej kapusty- najlepšie stupavskej,voda z uvareného údeného mäsa, 2 cibule, olej, 5 strúčikov cesnaku, 5 bobkových listov, za hrsť sušených hríbov, čierne korenie, 1 PL lyžica cukru, 2 štiplavé klobásy

Nakrájanú cibuľu si opražíme na oleji vo veľkom hrnci. Pridáme nakrájanú kapustu aj s vodou, ďalej pridáme vodu z údeného mäska, klobásky, bobkové listy a čierne korenie. Soliť nemusíme, lebo voda z údeného mäsa je slaná. Povaríme asi dve hodinky, potom pridáme cesnak a hríby. Varíme ešte asi pol hodiny. Na záver pridáme cukor a hrniec odstavíme. Podávame s chlebom, alebo so zemiakmi.

Žiadne komentáre: