21. 3. 2011

Rýchla roštenka

600 g roštenky, 100 g tuky, soľ, 10 g hladkej múky, mleté čierne korenie
viedenská cibuľa : 100 g cibule, 50 g tuku, 15 g hladkej múky

Dobre odležanú roštenku pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme, zaprášime múkou a na rozpálenom tuku opečieme z oboch strán. Dbáme o to, aby sa tuk nevaril, lebo roštenky by pustili šťavu, neopekali by sa, ale dusili vo vlastnej šťavy, neboli mäkké a šťavnaté. Upečené uložíme na misu, posypeme viedenskou cibuľou a polejeme šťavou.
Viedenská cibuľa: Cibuľu pokrájame na kolieska, zaprášime múkou, uložíme do rozpáleného tuku a upražíme do zlatožlta. Tuk scedíme cez sitko, cibuľu rozložíme na tanier, aby sa odparila a aby zostala chrumkavá.

Žiadne komentáre: