21. 3. 2011

Hovädzí závitok

½ kg hovädzieho mäsa zo stehna, 80 g masti, soľ, mleté čierne korenie, 3 zrnká čierneho korenia, 80 g cibule, 20 g hladkej múky, kyslá uhorka, 60 g údenej slaniny, 2 vajcia, 30 g horčice

Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý dáme prúžok údenej slaniny, štvrtinu vajca uvareného na tvrdo a ¼ kyslej uhorky. Rezne pevne zvinieme a previažeme niťou. Potom ich posolíme, poprášime múkou a na rozpálenom tuku opečieme zo všetkých strán. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, upražíme ju do ružova, zalejeme vývarom, pridáme celé korenie, vložíme závitky a dusíme pod pokrývkou za občasného podlievania. Mäkké vyberieme, šťavu odparíme, zaprášime múkou, zalejeme vývarom, dobre zamiešame a povaríme. Šťavu pretlačíme cez sitko na závitky, z ktorých sme odstránili niť. Ešte chvíľu dobre povaríme.

Žiadne komentáre: