20. 4. 2010

Zemiakové gule plnené údeným mäsom

zemiaky 0,5 kg, údené mäso 30 dkg /môže byť i šunka a pod./, múka polohrubá 25 dkg, maslo/bravčová masť/ 5 dkg, sol, vajce, vegeta, kyslá kapusta 1 kg, 15 dkg prerastenej slaniny

Uvarené zemiaky pretlačíme,dáme za lyžicu masla,vajce,osolíme podľa chuti,pridáme múku a vypracujeme cesto. Medzi tým si opražíme na drobno pokrájané udené mäso alebo šunku.Cesto vyvalkáme na hrúbku 0,5 cm pokrájame na štvorce 6x6 cm, na tieto štvorce lyžicou dame udené mäso a robíme gule.Urobené gule dáme do vriacej vody variť približne na 15-20 minut,pokial pri varení nevyplavajú hore. Ako prílohu môžme dať udúsenú kyslú kapustu poliatu opraženou slaninkou.

Žiadne komentáre: