20. 4. 2010

Polievka z klobásy

0,5 kg zemiaky,1 ks stredná cibula,1 hrsť sušených hríbov,1 nožička domácej údenej klobásky,20 dkg polohrubej múky,1 vajce,1 sladká smotana,1 l mlieka, soľ, korenie, vegeta podľa chuti,3 lyžice oleja

Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľku do sklovita, potom pridáme  očistené na kocky pokrájané zemiaky spolu so sušenými namočenými hríbami a orestujeme, potom to zalejeme vodou asi 1cm nad zemiaky, osolíme ,okoreníme pridáme vegetu-asi 1 malú lyžičku - všetko podľa chuti, pridáme na kolieska pokrájanú klobásku a varíme do mäkka, ak je všetkko uvarené do mäkka do hrnca vylejeme 1 l mlieka a sladkú smotanu.Z múky vajca a vody si pripravíme polotuhé cesto na halušky, keď to všetko zovrie , tak spravíme halušky , necháme povariť , premiešame , odstavíme.

Žiadne komentáre: