20. 4. 2010

Bratislavský tokáň

bravčové stehno 750 g, sviečkovica 750 g, masť 200 g, cibuľa 300 g, kyslá smotana 500 g, rajčinový pretlak 30 g, šampiňóny čerstvé 300 g, šampiňóny konz. bez nálevu 100 g, hrášok bez nálevu 200 g

Bravčové a sviečkovicu nakrájame na kúsky 5 cm dlhé a 1 cm hrubé. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rajčinový pretlak a nakrájané mäso, rýchlo opečieme. Opečené mäso osolíme a pridáme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny, maličko podlejeme a dusíme, nakoniec dáme hrášok. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi. Kyslú smotanu podaváme osobitne.

Žiadne komentáre: