2. 4. 2009

Zlaté kuracie rezne

600 g kuracích pŕs, 40 g hladkej múky, 2 vajcia, mlieko, 40 g mandlí, 40 g hrozienok, 80 g oleja, jablko, 80 g cukru, šťava z  citróna, čerešne
Prsia vykostíme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Z múky, vajec, mlieka, ošúpaných posekaných mandlí a hrozienok namočených vo vode pripravíme cestíčko. Namáčame doňho rezne. Na rozohriatom oleji vyprážame do zlatista. Ošúpané jablko pokrájame na kolieska na namáčame do skaramelizovaného cukru. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Navrch dáme čerešňu. Každý rezeň ozdobíme takýmto jablkom. Podávame s hráškovou či pažítkovou, prípadne karí ryžou, kompótom alebo zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: