2. 4. 2009

Zapravané kurča

Suroviny: 1 kurča, lyžička masla, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1 cibuľa, 200 g čerstvých húb, 1 malý karfiol, 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate, 30 g masla, 1 lyžica hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, lyžička vegety, soľ  

Postup: Kurča rozkrájame na porcie, posypeme vegetou. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Pridáme kurča, podlejeme a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu so zeleninou prelisujeme, z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme smotanou, prelisovanou šťavou, pridáme udusené huby, uvarený posekaný karfiol, petržlenovú vňať, dobre premiešame, dosolíme a všetko pridáme na mäso. Podávame so žemľovou knedľou.

Žiadne komentáre: