2. 4. 2009

Švajčiarské morčacie rolky

4 plátky morčacích pŕs á 150 g, 125 g kyslých uhoriek, pór, paprika, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL horčice, 200 g tvrdého syra, 1 PL oleja, 100 g cibule, 1/8 l mäsového vývaru z kocky, 75 g bieleho jogurtu, 1 ČL maizeny, 20 g kapár  

Rúru predhrejeme na 200 stupňov (plynovú na stupeň 3-4). Uhorky nakrájame. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame. Papriku prerežeme, očistíme, umyjeme a nakrájame. Morčacie mäso umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme, vložíme do mikroténového vrecúška a opatrene naklepeme na hrúbku 1 cm. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, naplníme uhorkou, paprikou, pórom. 150 g syra nakrájame na kocky, zvyšok nastrúhame. Kocky dáme do plnky, mäso zrolujeme a previažeme kuchynskou niťou. Ak ostala plnka, odložíme ju na ďalšie použitie. Na teflónovej panvici zohrejeme olej a rolády na ňom z každej strany opekáme približne 5 minút. Potom ich vložíme do pekáča, posypeme strúhaným syrom a dáme do predhriatej rúry. Pečieme 15 minút. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a so zvyškom plnky dáme do výpeku na panvici. Podlejeme vývarom a necháme prevrieť. Maizenu dobre rozmiešame v jogurte, vlejeme na panvicu a zahustíme. Pridáme kapary, podľa potreby osolíme a okoreníme. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.

Žiadne komentáre: