2. 4. 2009

Zapekané kuracie rezne

6-8 plátkov kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, olej na opekanie, cibuľa, 200 g čerstvých šampiňónov, 100 g šunky,1 balíček toastového syra, 1 kyslá smotana

Očistené a umyté kuracie rezne mierne naklepeme, okraje narežeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Vo výpeku speníme cibuľu, pokrájanú nadrobno. Pridáme očistené a umyté šampiňóny pokrájané na kolieska a udusíme do mäkka. Opečené kuracie rezne poukladáme na naolejovaný alebo maslom potretý plech (jenskú misu). Na každý dáme lyžicou kôpku šampiňónov, prikryjeme plátkami šunky a tenkými plátkami syra. Takto upravené rezne zalejeme kyslou smotanou a dáme zapiecť do horúcej rúry 5-10 minút. Ako prílohu podávame opekané zemiaky a zeleninovú oblohu.

Žiadne komentáre: