22. 4. 2009

Sviatočná karfiolová polievka

Suroviny: väčší karfiol cibuľu,lyžicu masla,500 ml bieleho vína,250 ml zeleninového vývaru,2 lyžice ovsených vločiek,3 lyžice kyslej smotany,soľ,mleté korenie,trochu muškátového kvetu,pár kvapiek citrónovej šťavy,4 lyžice opražených mandlí pokrájaných na plátky,lyžicu nasekanej petržlenovej vňate        

Postup:Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Cibuľu nakrájame a spolu s karfiolom dáme s maslom do hrnca a na slabom ohni dusíme asi 12 minút.Zalejeme bielym vínom, prilejeme zeleninový vývar, pridáme ovsené vločky a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu.Osolíme, pridáme korenie, muškátový kvet a citrónovú šťavu. Polievku podávame posypanú praženými mandľami a vňaťou.


Žiadne komentáre: